Join us on Facebook!

Proiectul

Educaria si perfectionarea ocupa un loc important in strategia de la Lisabona in privinta dezvoltarii carierei si a sanselor legate de acasta. Pornind de la aceasta strategie generala, Consiliul a stabilit obiective generale comune pentru sistemele de educatie si perfectionare ale UE. Aceasta s-a realizat prin Programul de lucru in Educatie si Perfectionare din 2010, lansat in 2001, si prin continuarea sa, respectiv Cadrul Strategic de Cooperare Europeana in Educatie si Perfectionare (ET 2020) adoptat de catre Consiliu in mai 2009. 

Toata lumea este de accord ca prosperitatea noastra viitoare depinde clar de imbunatatirea abilitatilor personale si a cunostintelor populatiei ocupate. Schimbarile din strategiile educationale actuale ii obliga pe angajatori sa-si dezvolte acele abilitati personale care sa-i ajute sa prospere in noua economie si sa realizere mai mult prin expunerea la diferite stiluri de invatare cu un mai mare potential motivational.   

In contextul schimbarilor rapide de astazi profesorii trebuie sa-si pregateasca studentii si elevii pentru meserii viitoare. Colaborand cu angajatorii, profesorii se pot asigura ca isi ajuta elevii/studentii sa primeasca cele mai noi cunostinte si experiente necesare pe piata muncii. Ocazia de a lucra cu angajatori va oferi studentilor posibilitetea de a afla ce fel de abilitati generale si specifice sunt necesare la locul de munca. Implicarea angajatorilor in stabilirea programelor scolare le va da posibilitatea studentilor sa-si dezvolte aptitudinile functionale si pe cele de invatare, cu o mai mare trimitere la cerintele din campul muncii.

Rezultatele proiectului se vor prezenta intr-un set de materiale asupra metodelor de a transplanta ideea Voluntariatului Corporatist din afaceri si campul muncii in mediul educational si intr-un curs de perfectionare privind metodele si modalitatile de cooperare intre scoli si Voluntariatul corporatist.  

 
FaLang translation system by Faboba